NOWOŚĆ – Naturalne mineralne wody lecznice

Screenshot_13
NA CHOROBY NEUROLOGICZNE I STRES

SZCZAWA I

 

Unikatowy skład chemiczny mineralnej wody leczniczej Szczawa I korzystnie wpływa naschorzenia na tle nerwowym, depresję, nadpobudliwość, alergie, choroby układu oddechowego oraz infekcje górnych i dolnych dróg oddechowych. Woda jest nieocenionym towarzyszem diety na niedobór jodu oraz przy niedoczynność tarczycy. Skuteczna jest również przy zaburzeniach metabolicznych, a także w chorobach krwi.

Składniki mineralne: 16773,70 mg/l.

Szczawa wodorowęglanowo – chlorkowo – sodowa, jodkowa.

 

Dorośli – pół szklanki wody Szczawa I dopełnić wodą; dzieci – pół szklanki wody Szczawa I rozcieńczyć szklanką wody. Nie zalecamy przekraczać dawki 330 ml na dobę. Przy schorzeniach układu pokarmowego pić na czczo: ciepłą wodę w nadkwaśności żołądka (zgaga), a zimną w niedokwaśności żołądka. Nie stosować w nadczynności tarczycy, przy skłonności do obrzęków oraz alergii na jod. Wodę można stosować bez rozcieńczania do płukania i nawilżania górnych dróg oddechowych: gardła, nosa i jamy ustnej. Ku profilaktyce przeciw przeziębieniu można moczyć stopy w ciepłej wodzie Szczawa I.Najlepiej stosować w miesięcznej kuracji pitnej, z przerwą miesięczną pomiędzy kuracjami.

 

 

NA NIEDOBÓR JODU I CUKRZYCĘ

DZIEDZILLA

 

Unikatowy skład chemiczny mineralnej wody leczniczej Dziedzilla korzystnie wpływa naniedoczynność tarczycy, schorzenia układu pokarmowego, w szczególności choroby błony śluzowej żołądka, zaburzenia wydzielania żółci oraz wspomaganie pracy układu krążenia ze wskazaniem na uszkodzenie mięśnia sercowego oraz miażdżycę. Woda jest nieocenionym towarzyszem diety na prawidłową podaż jodu oraz przy cukrzycy.

Składniki mineralne: 4106,80 mg/l.

Szczawa wodorowęglanowo – chlorkowo – sodowa, jodkowa.

 

Zaleca się dzienne spożycie butelki wody Dziedzilla (330 ml), można ją pić w rozcieńczeniu (1:1). Nie zalecamy przekraczać dawki 330 ml na dobę. Przy schorzeniach układu pokarmowego pić na czczo: ciepłą wodę w nadkwaśności żołądka (zgaga), a zimną w niedokwaśności żołądka. Nie stosować w nadczynności tarczycy oraz nadwrażliwości na jod. Zachować ostrożność przy nadciśnieniu tętniczym. Najlepiej stosować w miesięcznej kuracji pitnej, z przerwą miesięczną pomiędzy kuracjami.

 

 

NA ANEMIĘ I NIEDOBÓR JODU

HANNA

 

Unikatowy skład chemiczny mineralnej wody leczniczej Hanna korzystnie wpływa nachoroby krwi, anemię niedobarwliwą, niedobór jodu, niedoczynność tarczycy,problemy z wydzielaniem żółci szczególnie wspomaga pracę wątroby oraz infekcje dróg moczowych, dnę moczanową oraz kamicę moczowa. Woda jest nieocenionym towarzyszem diety przy zaburzeniach metabolicznych oraz przy zwalczaniu otyłości.

Składniki mineralne: 4995,20 mg/l.

Szczawa wodorowęglanowo – chlorkowo – sodowa, jodkowa.

 

Zaleca się dzienne spożycie butelki wody Hanna (330 ml), można ją pić w rozcieńczeniu (1:1). Nie zalecamy przekraczać dawki 330 ml na dobę. Ze względu na dużą zawartość żelaza wodę należy pić przez słomkę (zapobiega czernieniu zębów). Przy schorzeniach układu pokarmowego pić na czczo: ciepłą wodę w nadkwaśności żołądka (zgaga), a zimną w niedokwaśności żołądka. Nie stosować w nadczynności tarczycy oraz nadwrażliwości na jod. Zachować ostrożność przy nadciśnieniu tętniczym. Najlepiej stosować w miesięcznej kuracji pitnej, z przerwą miesięczną pomiędzy kuracjami.

 

Screenshot_1 Screenshot_2 Screenshot_13